Saluda del presidente

Puix sí; ya són dos anys d’aquell darrer saluda a on me vaig dirigir a la meua comissió, barri i món faller en general….
No és que volguera prendre’m un any sabàtic i regressar de nou, no. Són les circumstàncies que nos ha donat la vida en forma de Pandèmia mondial la que m’ha obligat ad allò. Quí nos podia dir aquell Giner de 2020, quan vaig escriure les meues darreres llínies en el llibret de la falla, lo que nos anàvem a trobar …¡¡¡inimaginable!!!.

A partir d’aquell malaït 10 de Març, a boqueta nit i acabar de plantar nostre remat, la vida nos canvià a tots i especialment entre atres, … la vida al món faller. Una série de circumstàncies aconteses en el món sancer nos obligà, a través de les decisions de les autoritats competents, a desplantar la falla gran com vàrem poder, “Malament”. Part d’aquell monument se quedà en nostra plaça i fon past de les flames d’una forma no prevista, en mans d’un acte vandàlic sense precedents, suspenent les falles sense saber quàn podríem tornar a viure-les i fruir-les com a falleres i fallers que som.

Pero resorgírem de nostres cendres i, en el més de Setembre de 2021, nostra falla… “Malament” tornà de nou a nostra plaça per a lluir en tot el seu esplendor, no sense abans combatre contra una Dana que no passà sense pena ni glòria, sino que tornà a colpejar el nostre esperit faller; pero els amants d’esta festa ho sabérem encaixar de la millor manera possible.

Y ara, a l’inici de 2022, passats escassos cinc mesos des de la celebració de les falles de 2020, tornem a omplir-nos d’ilusió i ganes de celebrar de nou nostra festa Josefina. En moltes o poques restriccions, el món faller sap cóm fer-ho, d’això no cap dubte havent-lo demostrat en estos mesos anteriors, i personalment per a mi com president serà un eixercici diferent. Si me permitu, dir-vos que estic gojant el meu darrer eixercici com a capità de barco al front de la meua benvolguda comissió, i l’estic gojant en la meua filla Maria com a Fallera Major i una dolça i enchisadora chiqueta, Abril, que nos representa a tots en el seu càrrec de Fallera Major Infantil.

Puix sí; passe a ser grumet d’esta nau que circula pels mars fallers i valencians des de 1933 (casi res), pero sempre estaré per a lo que se me necessite i, si el nou timó m’ho requerix, no tindré cap problema de dessifrar les cartes de navegació que durant catorze anys hem anat confeccionant entre tots i les que en son dia les manejaren i interpretaren atres tripulacions.

Vullc despedir-me agraint a tota la meua comissió i directiva l’esforç realisat en estos dos últims anys tan complicats i difícils, i donar un recolzament enorme a nostres artistes, dos professionals del gremi  faller als que tampoc els ha segut fácil i han lluitat contra vent i maror per a arribar a bon port.

Pronte, Sergi i Lluís, fruirem d’eixes dos falles que esteu construint per a celebrar eixa gran festa que són les ¡¡¡¡¡FALLES!!!!

PRESIDENTE: VICENTE HÉRCULES

PRESIDENTE: VICENTE HÉRCULES